In het bezit zijn van een rijbewijs geeft voor veel mensen een groot gevoel van vrijheid. Deze mensen kunnen immers gaan en staan waar ze maar willen, zonder een beroep te hoeven doen op het openbaar vervoer en dienstregelingen die misschien helemaal niet zo gunstig zijn. Maar waarom zou je week in week uit een uur autorijles nemen als je ook met een spoedcursus je rijbewijs kunt halen? Rijschoolkooiman.nl biedt de mogelijkheid om in drie weken je rijbewijs te halen. Voor wie is deze lesmethode geschikt? En aan welke vereisten dien je te voldoen om een spoedcursus te volgen?

Neem het liefst eerst een proefles voordat je je lesvorm kiest

Een spoedcursus in niet voor iedereen de beste optie. Of dit voor jou wél het geval is, hangt af van meerdere factoren. Daarom is het aan te raden om, voordat je besluit een spoedcursus te volgen, een proefles aan te vragen om te bepalen of deze methode voor jou persoonlijk de juiste is. Tijdens een proefles wordt onder meer bekeken of je al enig rijgevoel hebt, of je in staat bent om onder tijdsdruk te presteren en of je instructies snel kunt omzetten in de juiste manier van handelen.

Wat nu als blijkt dat een spoedcursus niets voor mij is?

Mocht blijken dat deze snelle vorm van rijles toch niets voor jou is, dan kun je bij Rijschoolkooiman.nl ook terecht voor wekelijkse autorijlessen, zodat je het besturen van een auto in jouw eigen tempo eigen kunt maken. Voor mensen met rijangst of faalangst is er een aangepast programma mogelijk met een gecertificeerde rijangstinstructeur. Uiteindelijk gaat het erom dat je met een goed gevoel de weg op kunt, ongeacht de manier waarop je je rijbewijs hebt gehaald.

Belangrijk om te weten voordat je een spoedcursus gaat doen

Het is dus belangrijk om te weten of je over de juiste eigenschappen beschikt om een spoedcursus succesvol te kunnen afronden. Ook is het noodzakelijk dat je al in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat. Je mag namelijk alleen dán je praktijkexamen afleggen. Heb je al rijervaring of heeft de instructeur aan de hand van een proefles vastgesteld dat een spoedcursus geschikt is voor jou? Dan kun je in drie weken tijd je rijbewijs halen. Dit scheelt je doorgaans veel tijd én geld.