Heb je er altijd al van gedroomd om met de motor te rijden? Laat het niet langer bij dromen blijven en ga volop voor je motorrijbewijs. Rijschoolwildenberg.nl zet je alvast op goede weg.

Theoretische kennis en praktische vaardigheden, de sleutel tot succes

Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, kunnen we niet buiten een goede theoretische kennis. Pas door het kennen van de wegcode kan je zelf veilig de weg op en voorkom je om andere weggebruikers in gevaarlijke situaties te brengen. Tijdens de lessen wordt alle kennis je bijgebracht en bereid je je voor op het eerste examen, namelijk het theoretische examen.

Na de theorie volgt uiteraard de praktijk. Rijschoolwildenberg.nl bereidt je hier tot in de puntjes op voor. Door samen met een begeleider de weg op te gaan, maak je kennis met alle aspecten van het motorrijden en met het deelnemen aan het verkeer als motorrijder. Je begeleider zal je aanwijzingen en tips geven om je rijstijl te optimaliseren en zal je vorderingen evalueren. Op het einde van de lessenreeks volgt ook voor het praktijkgedeelte een examen. Hierin zal je moeten aantonen dat je zowel de wegcode als de vaardigheden van het motorrijden volledig onder de knie hebt.

Ben je voor beide onderdelen geslaagd? Proficiat, het motorrijbewijs is van jou.

Rijlessen voor een grotere slaagkans

Hoewel je het motorrijden ook zelf kan aanleren, geniet het volgen van rijlessen toch de voorkeur. Op die manier ben je zeker van de optimale voorbereiding en kan je de kennis en vaardigheden van je begeleiders benutten. Veiligheid staat steeds voorop en daar wordt tijdens de lessen dan ook uitgebreid aandacht aan besteed.
Het spreekt voor zich dat zelf oefenen tussen de lessen door alleen maar aangeraden en aangemoedigd wordt. Geraak je dan in situaties waar je zelf niet onmiddellijk raad mee weet, dan heb je bij de volgende les alvast antwoord hierop.